گوگل چه چیزهایی را درباره ما می‌داند؟

بدون شک بسیاری از کاربران روزانه ده‌ها یا صد‌ها بار از گوگل استفاده می‌کنند که بخش عمده‌ی اطلاعات تبادل شده در این بین، توسط گوگل گردآوری می‌شود. به‌صورت کلی می‌توان گفت که اغلب کاربران از میزان و نحوه ذخیره شدن اطلاعات خودشان توسط گوگل اطلاعی ندارند.

بخش مدیریت فعالیت یا My Activity در گوگل وظیفه کنترل و ذخیره اطلاعات کاربری شما را در هنگام استفاده از سرویس‌های گوگل دارد. قطعا چه از نظر امنیتی و چه از لحاظ حریم خصوصی، ذخیره اطلاعات وب‌گردی می‌تواند مشکل‌ساز باشد. از این جهت آگاهی از این بخش و چگونگی مدیریت آن حیاتی است که در ادامه به آن می‌پردازیم.

در بخش فعالیت من یا My Activity شما این امکان را دارید که نتایج جستجوهایی که انجام داده‌اید، تاریخچه مرورگر و دیگر فعالیت‌های مربوط به حساب‌ کاربری خود را مشاهده کنید. این ویژگی یعنی آنکه اگر شما از سرویس‌های مختلف گوگل مانند گوگل کروم، یوتیوب و… استفاده کنید، اطلاعات مختلفی در مورد چگونگی استفاده شما از این سرویس‌ها در My Activity ذخیره می‌شود. از همین رو نکته‌ای که باید در نظر داشته باشید آن است که اطلاعات فعالیت شما در My Activity با توجه به سرویس گوگلی که استفاده کرده‌اید متفاوت خواهد بود.

 


 

مشاهده My Activity یا فعالیت من

برای دسترسی به My Activity یا مدیریت فعالیت ابتدا باید وارد حساب گوگل خودتان بشوید. پس از آن تنها کافی است که بر روی این آدرس کلیک کنید. زمانی که به بخش My Activity یا فعالیت من بروید، شما لیستی از فعالیت‌های آنلاین خود را که توسط سرویس‌های مختلف گوگل انجام داده‌اید مشاهده خواهید کرد.

همانگونه که مشاهده می‌کنید تنظیمات مشاهده لیست فعالیت‌ها به صورت گروهی یا همان ‌Bundle است. در حالت Bundle شما می‌توانید فعالیت‌ها را به صورت دسته‌بندی و براساس سرویس‌های مختلف مشاهده کنید، حال اگر می‌خواهید که هر فعالیت را به صورت جزئی مشاهده کنید، تنها کافی است که از ستون سمت چپ بر روی گزینه Item view کلیک کنید.

 



پیدا و فیلتر کردن فعالیت‌ها

اگر تمایل دارید که یک فعالیت مشخص (مثلا تماشای ویدیو در یوتیوب) را پیدا کنید، تنها کافی است که در بالای صفحه بر روی قسمت Search یا همان جستجو کنید تا با پنجره‌ای مانند تصویر زیر مواجه شوید.

در اینجا شما می‌توانید نتایج جستجو را براساس تاریخ از طریق بخش Filter by day و براساس محصولات گوگل از طریق Filter by date & product جستجو و مشاهده کنید. زمانی که کارتان تمام شد و تنظیمات مورد نظر را انجام دادید، تنها کافی است که بر روی تصویر ذره‌بین در بالا صفحه کلیک کنید تا نتایج جستجو به شما نمایش داده شود. 

 


 

پاک کردن فعالیت - Delete activity 

برای پاک کردن فعالیت‌های ذخیره شده روی delete activity کلیک کنید. موارد نمایش داده شده را می‌توانید به راحتی در این بخش حذف کنید. 

 


 

کنترل ذخیره فعالیت‌ها

شما این امکان را دارید تا نحوه ذخیره فعالیت‌های خود را تغییر دهید.

۱-  برای انجام این تغییرات به قسمت Activity controls در بخش تنظیمات حساب کاربری‌تان بروید. برای دسترسی به این بخش شما نیاز وارد شدن به حساب کاربری خود در گوگل دارید. 

۲- در بخش Activity controls برای ذخیره فعالیت‌ها با کلیک کردن روی Turn on و برای متوقف کردن ذخیره فعالیت‌ها با کلیک کردن روی Pause می‌توانید روند ذخیره کردن فعالیت‌ها را کنترل کنید.

 


 

مشاهده Other Google activity یا دیگر فعالیت گوگل

در نهایت باید این نکته را بدانید که تمام فعالیت‌های شما در بخش My Activity یا فعالیت من نمایش داده ‌نمی‌شوند. به عنوان مثال اگر شما Location History یا سابقه موقعیت مکانی را فعال کرده باشید، تمام مکان‌هایی که رفته‌اید را می‌توانید در بخش Maps Timeline یا جدول زمانی نقشه‌ها مشاهده کنید.
برای مشاهده Other Google activity یا دیگر فعالیت‌ گوگل ابتدا باید به My Activity یا فعالیت من بروید و سپس از ستون سمت چپ بر روی گزینه Other Google activity کلیک کنید. در اینجا شما پنجره‌ای مانند تصویر زیر مشاهده می‌کنید که در آن می‌توانید موارد زیر را مشاهده کنید:

 

 

  • گزینه Location History: می‌توانید سابقه موقعیت مکانی خود را که توسط گوگل ذخیره شده است را مشاهده کنید.
  • گزینه Device Information: می‌توانید اطلاعات تماس، تقویم، اپلیکیشن‌ها و دیگر اطلاعاتی که توسط گوگل ذخیره شده است را مشاهده کنید.
  • گزینه Google Play Sound Search History: به شما این امکان را می‌دهد که تاریخچه جستجوهای خود در سرویس موسیقی گوگل را مشاهده کنید.
  • گزینه YouTube "Not interested" feedback: به شما لیست ویدیوهایی که مورد علاقه‌یتان نیست را نشان می‌دهد و شما می‌توانید این لیست را با کلیک کردن بر روی Delete به صورت کامل پاک کنید.
  • گزینه Download your past searches: به شما این اکان را می‌دهد که از تمام جستجوهایی که در گذشته در گوگل انجام داده‌اید یک نسخه پشتیبان تهیه کنید.
  • گزینه Google Assistant activity: به شما این امکان را می‌دهد که تمام اطلاعاتی که از طریق سرویس Google Assistant ذخیره شده است را پاک کنید. برای این کار تنها کافی است که بر روی Delete کلیک کنید.

 

دقت کنید که پیشنهاد کلی ما آن است که تا جایی که امکان دارد از ذخیره شدن اطلاعات مختلف از رفتار آنلاین خودتان خودداری کنید.