چگونه تنظیمات LastPass را بهینه کنید؟

برای استفاده بهینه و امن‌تر از LastPass نیاز است که یک سری تغییرات در تنظیمات پیش‌فرض LastPass انجام دهید.

برای دسترسی به بخش تنظیمات LastPass ابتدا باید بر روی افزونه آن در مرورگر خود کلیک کنید و سپس گزینه Preferences را انتخاب کنید.

با کلیک کردن بر روی Preferences شما با پنجره‌ای مانند تصویر زیر مواجه می‌شوید که در آن می‌توانید تنظیمات مختلف LastPass را سفارشی کنید.

ما در اینجا به یک گزینه یعنی General می‌پردازیم زیرا باقی گزینه‌ها سلیقه‌ای و براساس نیاز هر کاربر می‌تواند متفاوت انتخاب شوند.

بخش General

در این بخش دو گزینه مربوط به قسمت Security را باید چک بزنید تا به این صورت هر زمان که مرورگر خود را بستید، به صورت خودکار از LastPass خارج شوید و علاوه بر این اگر کامپیوتر شما به مدت ۳۰ دقیقه (این مدت زمان را می‌توانید تغییر دهید) در حالت بیکار (idle) بود، به صورت خودکار از حساب LastPass خارج شوید.

علاوه بر بخش General، شما نیاز دارید یک سری تنظیمات را بخش Account Settings انجام دهید.

بخش Account Settings

زمانی به My Vault رفتید، تنها کافی است که بر روی عکس چرخ دنده در گوشه سمت راست پایین کلیک کنید.

با کلیک کردن بر روی چرخ دنده، پنجره‌ای جدید مانند تصویر زیر باز می‌شود که تنظیمات حساب شما بر روی وب‌سایت LastPass است.

همانگونه که مشاهده می‌کنید، این پنجره گزینه‌های مختلفی دارد که در اینجا ما به مهمترین و کاربردی‌ترین آنها خواهیم پرداخت.

General

در این بخش یکی از نکات مهمی که باید دقت کنید بخش Time Zone است که باید براساس کشوری که در آن زندگی می‌کنید (مثلا ایران/تهران) آن را تنظیم کنید. به عنوان مثال ما تهران با اختلاف ساعت +۳:۳۰ نسبت به گرینویچ را انتخاب کردیم.

Alerts و Security

با کلیک بر روی گزینه Show Advanced Settings، شما می‌توانید یک سری تنظیمات اضافه برای حساب LastPassتان انجام دهید که در اینجا به بخش‌های Alerts و Security می‌پردازیم.

تنظیمات بخش Alerts باید به صورت زیر باشد تا هر زمان بخواهید رمز عبوری را کپی و استفاده کنید و یا مشخصات ورود به یک وب‌سایت را ویرایش کنید، نیاز است که ابتدا شاه کلید LastPass یا همان Master Password را وارد کنید.

در بخش Security هم اگر از طرفداران استفاده از مرورگر Tor هستید، تیک کنار گزینه Disallow logins from Tor networks را حذف کنید.

Multifactor Options

به کمک این گزینه شما می‌توانید ورود دو مرحله‌ای LastPass را فعال کنید. برای این کار شما گزینه‌های مختلفی در اختیار دارید که راحت‌ترین و بهترین گزینه Google Authenticator است.

برای فعال کردن این ویژگی ابتدا باید روش مورد نظر که در اینجا Google Authenticator است را انتخاب کنید. برای این کار تنها کافی است که بر روی علامت قلم روبروی Google Authenticator کلیک کنید تا پنجره‌ای مانند تصویر زیر باز شود.

با توجه به اینکه در بخش «چگونه از اپلیکشین Google Authenticator استفاده کنید؟» در مورد چگونگی دانلود Google Authenticator توضیح داده‌ایم، فرض می‌کنیم که شما این اپلیکیشن را بر روی تلفن هوشمند خود دارید.

حال تنها کافی است که بر روی گزینه View در مقابل Barcode کلیک کنید تا بارکد مورد نیاز برای اسکن کردن در اپلیکیشن Google Authenticator باز شود.

زمانی که بارکد را در اپلیکیشن Google Authenticator اسکن کردید، باید بر روی گزینه OK کلیک کنید که پس از آن LastPass از شما شاه کلید یا همان Master Password حساب LastPassتان را می‌خواهد. با وارد کردن رمز عبور، LastPass از شما درخواست می‌کند که کدی که در اپلیکیشن Google Authenticator برای حساب LastPassتان مشاهده می‌کنید را وارد کنید.

زمانی که کدی که در Google Authenticator را وارد کردید و بر روی OK کلیک کنید، LastPass از شما Master Password حساب‌تان را درخواست می‌کند تا مطمئن شود که شما صاحب حساب هستید.

با وارد کردن Master Password، پیامی مانند تصویر زیر به شما نمایش داده می‌شود که فعال شدن ورود دو مرحله‌ای از طریق Google Authenticator را اعلام می‌کند. 

با کلیک کردن بر روی OK شما به پنجره Multifactor Options باز می‌گردد که اگر دقت کنید در مقابل Google Authenticator سبز و واژه Enabled نمایش داده می‌شود که به معنی فعال شدن Google Authenticator برای حساب LastPassتان است. 

از این پس هر زمان شما بخواهید وارد حساب LastPassتان شوید، پس از وارد کردن رمز عبور، LastPass از شما یک کد می‌خواهد که باید آن را از اپلیکیشن Google Authenticator بخوانید و وارد کنید.

اگر تمایل دارید که در ۳۰ روز آینده این کد از شما پرسیده نشود، تنها کافی است گزینه Trust this computer for 30 days را تیک بزنید و سپس نام مورد نظر برای کامپیوترتان را در زیر آن بنویسید تا در آینده اگر خواستید این کامپیوتر را از لیست کامپیوترهای مورد اطمینان خارج کنید، به راحتی بتوانید آن را پیدا کنید.

نکته: اگر زمانی خواستید که لیست کامپیوترهای مورد تاییدتان را ویرایش یا مشاهده کنید، تنها کافی است به بخش Truested Devices از Account Settings  بروید و از آنجا تغییرات مورد نظرتان مانند تغییر نام (Edit Label)، غیرفعال کردن (Disable) و یا پاک کردن کامپیوتر (Delete) مورد تاییدتان را انجام دهید.

زمانی که کد را وارد کردید و نام مورد نظر خود را تایپ کردید، تنها کافی است بر روی Authenticate کلیک کنید.

نکته: دقت کنید که مدت زمان اعتبار هر کدی که از روی اپلیکیشن Google Authenticator می‌خوانید ۳۰ ثانیه است.

آیا این مطلب مفید بود؟
‫مطلب به‌روز نیست؟‬